dimarts, 3 de maig del 2016

QUÈ FER.... VISITA UNA GRANJA D'OVELLES

Visita, tast i taller!

Mas Marcè és una granja d’ovelles de l’Empordà (Siurana d’Empordà) on s'hi elaboren formatges i recuits de llet d’ovella (100% ecològic).
Des de l'any 2011 obren les portes de la granja per explicar i donar a conèixer qui son, com treballen i quin és el seu producte final.
Ofereixen un ampli ventall d'activitats per fer en família, amb amics, en grup, amb gent de la tercera edat o amb escolars (prèviament a la seva vista, se'ls envia un dossier perquè puguin explicar-ho a l'escola).
La visita a les instal·lacions es pot fer en català, castellà i anglès, tots els dies excepte diumenges a la tarda. Cal fer reserva prèvia com a mínim 24 hores abans i ha d'haver-hi com a mínim 2 persones i com a màxim 80 persones.

La visita

La visita comença amb la visita a l'brador i la sala de munyir fins arribar al corral on els més petits podran veure i tocar un xai petit de poques setmanes de vida.


Després es fa un recorregut pels camps on pasturen les ovelles  s'arriba fins una bassa on ens explicaran com funcionen la depuradora i les plaques solars.
I ja de tornada, es fa un tastet de 5 formatges, recuit, iogurt, vi de l'Empordà, aigua i un tall de pa amb Oli de Mas Marcè.


Al final de la visita es pot escollir fer algun dels següents tallers:

Taller de llana

Ensenyem a cardar i filar la llana i després es pot escollir fer una bola de sabó o bé un dibuix d'una ovella que s'haurà de decorar amb llana.


Taller de mató

Ensenyem com elaborar un mató (amb la llet d'ovella, quall herba col...) i després, cadascun dels assistents, en prepararà un i se l'emportarà a casa


Maridatge de vins

Fem el tastet de formatges amb un maridatge amb un total de 6 vins de la Denominació d'Origen Empordà

L'Esquilada (activitat temporal)

Al mes de maig i al mes d'octubre (només uns dies en concret) es fa una activitat que és l'esquilada. No és com la visita convencional sinó que es dóna la benvinguda, es va directament al corral (on hi ha els esquiladors), s'agafa (per grups) la llana directament de les ovelles, es posa en cistells, es va a la riera a netejar-la, seguidament a secar-la i després, s'acaba amb un tast de formatges.
Dies 7, 8, 14 i 15 de maig de 2016
Trobada i benvinguda a Mas Marcè. Escollireu una cistella i anireu fins al corral. Allà hi haurà l’esquilador treballant amb les ovelles. Un dels responsables de la granja us explicarà el procediment i, per grups, anireu entrant al costat de les ovelles.
Allà escollirem la llana més adequada i millor per poder-la posar a la cistella.
Seguidament, podem també, pujar sobre una saca on hi ha quantitats de llana per tal de poder-la trepitjar amb els peus.
Després anireu camintant fins a la riera i allà netejareu la llana
.

Després de deixar-la ben neta, la possareu a assecar, i a cardar i filar.


Acaba la jornada amb un tast de 5 formatges, recuit, iogurt, vi de l’Empordà, aigua, un tallet de pa amb Oli de Mas Marcè.
Preus: 0 a 2 anys: gratuït; 3 a 11 anys: 5€ i de 12 anys o més: 10€
Informació i reserves: promocio@masmarce.com
972 52 51 99/ 972 53 80 03 / 674 076 691
Places limitades a 40 persones (incloent petits i grans)
Durada: 2 hores i 30 minuts
Lloc: Granja Mas Marcè- Siurana d’Empordà


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada