dijous, 12 de maig del 2016

QUÈ FER... Una ruta inoblidable pels Jardins de Laribal



glaribal48.2590

Els Jardins de Laribal a Barcelona són un dels racons més bonics del Parc de Montjuïc, un lloc en el qual la vegetació i l'aigua creen uns paisatges sorprenents i molt interessants. 

Aquests curiosos jardins tenen un gran valor històric i estan formats per terrasses, camins, petites places i estanys. Les terrasses s'uneixen entre si per camins i dreceres amb força pendent i amb trams d'escales. 

Hi ha trams que no són aptes per a cadira de rodes i pot resultar difícil de recórrer si anem amb carrets de nadons, si tenim nens petits el millor en aquests casos és optar per la motxilla de porteig, de tota manera es pot reconduir la ruta per camins accessibles encara que no passem per les escalinates centrals.


Aquests jardins es van inaugurar per les olimpíades de 1992 i van ser molt visitats en tenir un estil paisatgístic amb un marcat "accent" mediterrani. 

En el nostre passeig no pots deixar de visitar alguns dels punts més famosos d'aquests jardins com la Font del Gat (l'aigua surt pel cap del gat), el Roserar de la Colla de l'Arròs o la plaça del Calustre.L'element principal és l'aigua que està present tant en grans com petits estanys o basses, per connectar la part alta del parc amb la més baixa es va crear una escala amb cascades als passamans i estanys amb brolladors als replans i bancs de pedra per descansar i gaudir de les vistes.

Et proposo un joc, seu en un d'aquests bancs i tanca els ulls, la remor de l'aigua segur que acaba relaxant-te. 

glaribal40.209


Els Jardins de Laribal canvien segons l'estació de l'any en què ens trobem, estan bonics especialment a la primavera i la tardor quan les fulles tenen totes les tonalitats des del groc al marró, però a l'estiu és un lloc perfecte per refugiar de la calor sufocant i en hivern l'aigua i el gel són els protagonistes.

En aquests jardins podrem trobar diversos serveis com un bar, lavabos, personal conservador del parc però no està permès entrar amb animals de companyia, jugar a futbol o anar en bicicleta. Tampoc es pot fer pícnic ni té àrees de joc infantils. Són uns jardins per passejar i gaudir de les vistes i de la vegetació i tranquil·litat que emana el parc. És recomanable portar la càmera de fotos perquè es poden fer unes instantànies molt boniques. 

glaribal2.205

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada