divendres, 27 de març de 2015

QUÈ FER... GALLINES DE PASQUA

“M'avorreixo... què fem?” És la típica pregunta del nostre fill un dia de festa, tancats a casa. 

Però amb una ouera, un pinzell, una mica de pintura, unes tisores i una cola de tub tot solucionat! Us proposem una tarda ben entretinguda, artística, i amb material reciclat. Gallinetes de pasqua, una manualitat ideal per a totes les edats.Primer de tot, anem a buscar les oueres i escollim una d'aquelles que té els cons separadors més alts que la resta de l'ouera. 

Aquests cons seran el coll i el cap de la gallina, així que és imprescindible que siguin més allargats, perquè si no semblaran mini polletsJa podem començar! Per donar-li forma al cos, retallem els dos costats d'un habitacle on hi posaríem un ou inclouen-t'hi el con allargat. 

Alerta, retalleu el contorn però deixeu intacta la base del con, que si no, no s'aguantarà dret.

Continuem amb les tisores per fer totes les parts de la nostra gallina.Per fer la cresta, retallem la meitat del trosset d'ouera que queda enganxat a la tapa per així aprofitar el doblec per a fer la cresta.

El doblec serà la part inferior de la cresta que culminem amb unes onadetes, perquè així quedin lleugerament inclinades quan les enganxem a la gallina.

Quan ja hem retallat dues crestes, podem aprofitar la part plana de la tapa per fer dos ullets i una gota, que pintada de vermell serà el barbó de la gallina.

Per fer el bec, us recomanem que aprofiteu el cul d'un ou i retalleu un rombe amb el doblec del cul al centre, així quedarà el doblec del bec de forma natural

Un cop el cos fet, preparem pinzell i pintura blanca per donar-li color al cos, que no quedi cap racó sense pintar!


Després de netejar el pinzell amb aigua, és l'hora de la pintura vermella. 

Pintem de vermell la cresta, el barbó i el bec i de negre els dos ullets

Quan la pintura ja sigui seca, agafem la cola de tub i enganxem totes les parts de la cara al cos. 

Per a la cresta, podeu aprofitar el foradet que hi ha al capdamunt del con, per introduir-hi la base de les crestes, així no necessitareu ni cola!

 A la cavitat hi podeu posar ous de pasqua de xocolata o de fang ben decorat . 

Quin nom li posareu??? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada