divendres, 6 de març del 2015

QUÈ FER... ANEM A MONTJUÏC EN BICI


Avui us proposem una sortida en família a un parc ben peculiar: un parc infantil de trànsit.

Es tracta d’un circuit de carreteres amb semàfors, passos de vianants, stops i tota mena de senyals a mida dels infants on els menuts poden aprendre les primeres normes d’educació viària posant-les en pràctica en un entorn segur, a cop de pedal en bici o, si s’ho estimen més, a peu com a vianants.

A Barcelona nomès hi ha un parc estable d’aquestes característiques, a la zona posterior del Castell de Montjuïc.

Allà la Guàrdia Urbana imparteix tallers d’educació viària als nens de les escoles de la ciutat però alguns caps de setmana l’obre també a les famílies per què puguin passar-hi el matí… i l’accès és totalment lliure!

Abans d’anar-hi, però, assegureu-vos que hi serà obert perquè arran de les retallades el servei s’ha reduït i si us presenteu sense avisar potser us el trobareu tancat.

Podeu trucar al telèfon 93 256 49 95 o enviar un correu a gu_eviaria@bcn.cat per informar-vos dels dies d’obertura.

Si tens menys de 9 anys, t'hauràs de portar la bicicleta o tricicle de casa però si en tens entre 9 i 12, no et preucupis perquè la Guàrdia Urbana et deixarà una (juntament amb el casc, és clar). I a pedalejar!

La sortida pot resultar tan profitosa com vosaltres us proposeu. Podeu ensenyar al vostre infant com és i què s’ha de fer davant una senyal de cediu el pas, de preferència, d’stop… Els podeu explicar per on han de circular quan entren en una rotonda o podeu fer de vianant per què el nen aprengui qui té preferència en els passos de vianants… I quan us en canseu, podeu seure en una grada que hi ha al parc a llegir la prensa o prendre el sol. Us agrada la idea?

Si us animeu, a la web de la Guàrdia Urbana trobareu tota la informació: horaris, com anar, iniciatives que s’hi fan…

Cap a Montjuïc!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada