divendres, 21 de març del 2014

QUÈ FER... Un viatge per la història de la vida, al Museu Blau



PÀGINES VIVES

Els llibres més antics que es coneixen amb artificis mecànics estan vinculats a la ciència i, en concret, a l’astronomia i l’anatomia. 

Aquestes van ser les primeres disciplines que van explorar les possibilitats de la papiroflèxia per dotar de volum, moviment i profunditat les imatges planes d’un llibre.

El Museu Blau de Barcelona, us convida a descobrir algun d'aquests meravellosos llibres a l'exposició "Pàgines Vives", que s'inaugura divendres 21 de març i que es podrà veure fins a finals del mes de setembre. 

La mostra ofereix una selecció de 80 exemplars, alguns amb més d’un segle d’antiguitat, i els agrupa els llibres de manera que podem fer un viatge evolutiu de la vida a la Terra.

A “Pàgines Vives” podreu recórrer la història de la vida a través de llibres desplegables, de ciència de totes les èpoques que avui s’associen amb el món infantil però que van néixer fa segles de la mà de la ciència.

L'exposició també compta amb un audiovisual i panells explicatius que ens acosten a la història i als diversos tipus de llibres coneguts com a llibres desplegables, mòbils, vius, animats, tridimensionals o pop-up.

Com a complement a l’exposició, i pensant en les visites escolars, s’han dissenyat uns passatemps que, mitjançant jocs, permeten als nens descubrir com està estructurada l’exposició, incidint en les aspectes de ciència i bibliofilia. I els escolars podran realitzar el seu primer “pop-up” seguint unes senzilles instruccions


Tipus d'activitat: Exposició
Espai: Museu Blau
Quan: Del 21 de març al 28 de setembre. 
De dimarts a dissabtes, de 10 a 19 h. Diumenges de 10 a 20 h.
Edat recomanada: A partir de 5 anys
Accés lliure

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada