dijous, 29 de setembre del 2011

LES EXTRA - ESCOLARS DE L'AUSIAS

ELS BENEFICIS DE L’ATLETISME

El Atletisme és un esport mil.lenari creat pels grecs, i com a tal és l'esport mare dels Jocs Olímpics. Antigament els campions olímpics eren elevats a la categoria de Semi Déus rebent honors i renda de per vida per a ells i la seva família.
L’Atletisme és un dels esports més complets perquè practiquin els nens i les nenes, principalment per la quantitat de disciplines que es poden entrenar com els llançaments, els salts i les carreres.

El Atletisme com tots els altres esports, està adaptat al nivell evolutiu dels nens i les nenes. Per això els més petits corren curses de velocitat en distàncies més curtes o llancen amb implements més lleugers. Però la tècnica d'execució segueix sent la mateixa de la dels atletes més grans.

Per què hauria de practicar atletisme un nen o una nena?, Principalment perquè, llevat d'algunes poques tècniques més complexes, les que es requereixen per l'atletisme són moviments bàsics que qualsevol pot practicar, com córrer, saltar i llançar.

Així és com saltant desenvolupa la força dels membres inferiors, llançant entrena la potència i la força tant de membres superiors com inferiors, i corrent desenvolupa la resistència i la velocitat segons sigui la distància recorreguda i la intensitat assolida.

Donades les característiques d’aquest esport, el nen no necessita tenir un perfil físic determinat, com pot ser l’alçada en bàsquet, ja que la gran quantitat de disciplines que té l’atletisme, permet posar el nen en aquelles que més s’ajustin a les seves característiques físiques, si és hàbil podrà fer salts i curses amb tanques, si és fort llançaments i si li agrada córrer, podrà practicar tot tipus de curses de distàncies variables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada