dimarts, 13 de maig del 2014

10 Consells per que les nenes i els nens facin els deures amb èxit

La majoria de nens desitjaria no haver de fer mai més els deures de l’escola , però ja que això difícilment ho podran evitar , ajudem-los a fer els deures amb aquests consells pràctics
Diferents estudis demostren que quan els pares s’involucren en les tasques escolars dels seus fills , aquests obtenen millors resultats. Una manera amb la qual els pares podran ajudar als seus fills és donant-los una mà amb els deures. Això repercutirà positivament tant en el seu progrés escolar com amb la seva autoestima.
Aquí teniu 10 consells que ajudaran als teus fills a seguir un patró òptim per fer els deures a casa :
1. Mantingues el contacte amb la professora o el professor per estar al corrent de la quantitat i qualitat dels deures que els nens hauran de fer.
2. Planifica un horari incloent tant l’hora d’inici com la final. La majoria de nens necessiten temps per relaxar-se just després d’acabar les classes i abans de posar-se a fer els deures. Però, fer-los a prop de l’hora d’anar a dormir pot ser contraproduent pel cansament acumulat al llarg del dia. 
Els divendres solen ser els millors dies per fer els deures de cap de setmana ja que els coneixements apresos encara estan frescos i així s’eviten els moments de “pànic” d'abans d’anar al cole.
3. Aconsella al teu fill a dividir els deures segons els que sí que poden fer per ells mateixos i amb els que necessitaran ajuda. Només hauries d’ajudar-los amb aquelles tasques que no pot fer per ell mateix, si no, no guanyarà el sentit de la responsabilitat i independència.
4. Deixa per més tard les activitats de lleure com veure la televisió, jugar, etc.
5. Prepara un lloc d’estudi en bones condicions amb llum adequada i amb el mínim nombre de distraccions. Si el teu fill diu que es concentra millor amb el soroll de fons (com per exemple amb la música), proporcioneu aquest suport. També ha de tenir a la seva disposició material d’estudi que pugui necessitar, com diccionaris, paper, bolígrafs, llibretes, etc.
6. Utilitza lloances davant la voluntat del nen de fer els deures i sobretot elogia’l pels seus progressos.
7. Estigues disponible quan el teu fill està fent els deures per tal que puguis ajudar si té algun dubte, però si pot ser, no estiguis a la mateixa habitació perquè no siguis una distracció.
8. Revisa els deures un cop hagi acabat. No li corregeixis llevat que ho hagis acordat prèviament amb el professor: que pels tipus d’errors que comet el nen li pot ser útil.
9. Els grups d’estudi són sovint una bona estratègia. El teu fill es pot beneficiar d’estudiar amb un o més companys de classe. No obstant això, cal assegurar-se que realment estan fent els deures i no jugant o distraient.
10. Deixeu anar al lavabo, a fer breus descansos, a berenar, etc. però insisteix que acabi els deures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada