dimarts, 6 d’abril del 2010

Què fer, Vols observar el cel d'una manera diferent..?.

OBSERVATORI ASTRONÒMIC DE CASTELLTALLAT

Situat en un espai natural privilegiat per la seva vista panoràmica, l'Observatori Astronòmic de Castelltallat, es un centre de referència recreatiu, didàctic i de divulgació de l'Astronomia.

Les seves característiques el fan atractiu a un públic individual, col·lectiu i familiar, aficionat a la natura en general.

L'Observatori desenvolupa activitats en les que qualsevol persona pot descobrir el cel en totes les seves facetes i tenir accés al coneixement bàsic de l'univers nocturn o de l'estrella que ens ofereix la vida, el Sol, mitjançant dos espais: la Rectoria, un edifici de 1690 recentment restaurat, on hi ha exposicions i una sala multimèdia, i l'Edifici de la Cúpula amb diversos aparells per a tot tipus d'observacions.

Un conjunt de cases rurals proporcionen allotjament confortable (més de 200 places) als usuaris, els quals poden gaudir a més de nombroses activitats lúdiques, culturals i de natura.

Consells per a una observació confortable:

La pràctica de l’Astronomia es una activitat tranquil·la i sedentària (penseu que ús estareu quiets i a la intempèrie, o dins la cúpula durant força estona), a més, l’observació Astronòmica exigeix l’absència de qualsevol tipus de sistema de calefacció (la calor produeix turbulències que empitjoren la qualitat de les imatges a través dels aparells). Penseu en emportar-vos roba d’abric (si teniu equip de descans per a la pràctica de l’esquí, ús anirà molt bé), poseu-vos botes de muntanya amb dos parells de mitjons gruixuts i teniu en compte que pel cap i les mans es perd molta calor corporal, porteu també guants i gorres de llana.

Malgrat tot, si algú es deixa o no porta suficient equipament d’abric, l’observatori ús proporcionarà una manta per que pugueu abrigar-vos una mica millor

Visiteu la web de l'observatori, allà hi trobareu un munt d'activitats interessants per escollir, i us podreu informar dels propers esdeveniments dels que hi podreu gaudir.

Web: http://www.observatoricastelltallat.com

Lloc: Observatori Astronòmic de Castelltallat
Sant Mateu de Bages
Telèfon: 667 529 051

Altres qüestions d'interès

- Visita guiada

- Durada de la visita: d'1 h 30 min a 2 h

- Preu: De nit 15 € / de dia 11 €

- Reduccions: per a infants de 8 a 12 anys i jubilats

- Horaris: Segons època de l'any, cal convenir

Font: Turisme a prop de Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada