dimarts, 30 de març del 2010

Segueix el Joc de pistes i descobreix els secrets dels grans mags al Cosmocaixa

ABRACADABRA

De dimarts a diumenge i dilluns festius
Fins a l'1 de març de 2011
Horari de 10 a 20 h.
Activitat gratuïta
Lloc: Cosmocaixa
Isaac Newton, 26, Barcelona

Joc de pistes a l'entorn de l'exposició «Abracadabra. Il·lusionisme i ciència».

Si completes el Joc i emplenes la butlleta participaràs en el sorteig d'un lot de material científic.

El nostre cervell percep la realitat a través de tots els sentits alhora; davant d'un plat de menjar, veiem, olorem, assaborim i toquem l'aliment. És el nostre cervell qui compon i organitza aquests estímuls i ens informa de les sensacions que rebem.

Durant segles els mags han demostrat tenir una saviesa extraordinària sobre com el nostre cervell pot convertir en una il·lusió el que percep a través dels sentits. Aquesta habilitat ens permet explorar com els mags aconsegueixen que els seus jocs semblin una conspiració contra les lleis de la física i la lògica.

Una il·lusió és crear una realitat de baixa probabilitat, la ciència i la tecnologia es poden posar al servei d'una fàbrica d'il·lusions, i aquí intervenen totes les disciplines científiques: la psicologia, la química, la física, les matemàtiques, etc.

Per primera vegada, el visitant de CosmoCaixa podrà comprovar com el seu cervell inventa la realitat, podrà experimentar amb les il·lusions que creen els sentits i podrà fer jocs de màgia dirigits pel mateix Juan Tamariz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada