dimecres, 28 d’octubre del 2015

Recepta Panellets



És d’agrair que abans de començar a fer panellets, tots els nens s’hagin rentat bé les mans i eixugat el nassos. Però en el cas que algun s’escapi, ... tinguem en compte que el forn tot ho mata ...

Ingredients per fer-ne una bona pila ...

1.000 gr. de farina d’ametlla crua
800 gr. de sucre
150 gr. de patata bullida, o boniato amb pell, també hi podem posar la meitat de carbassa: 75 grs de boniato i 75 de carbassa!
La pell de ½ llimona ratllada

Per farcir i "engalanar" els panallets:

¼ kg. de pinyonets
¼ kg. d'ametlla picada ( trossejada )
¼ kg. de codony
¼ kg. de coco ratllat
3 cullaradetes de cafè sol.luble
un ou
làmines de pa d'àngel

Preparació:

Per fer la massa, pelarem la patata bullida (o boniato bullit) i la xafarem amb una forquilla,  afegirem el sucre, la farina d’ametlla crua i la pell de llimona. Ho barrejarem amb les mans fins que quedi una pasta homogènia i es desenganxi del recipient. Aquesta massa ens servirà per tots els tipus de panellets. Si ho voleu podeu deixar la massa a la nevera unes 12 hores perquè agafi més cos.

Ara toca fer boletes:



Panellets de pinyons: El millor truc per arrebossar bé els panellets amb els pinyons, és barrejant el rovell d’un ou amb els pinyons crusos.



Panellets de coco: barrejar la mateixa quantitat en volum de massa que de coco ratllat. Un cop estigui tot ben barrejat els hi fem forma de piràmide i les arrebossem amb coco ratllat per sobre i farina per sota i les pintem amb rovell d’ou.



Panellets d’ametlla: amb la massa, fem petites barres rectangulars, utilitzem la clara d’ou perquè s’enganxi l’ametlla filada.





Panellets de cafè: primer disoldrem 3 cullaradetes de cafè sol.luble amb una mica d'aigua i ho afegirem a la massa, seguidament ho amassarem una mica, en farem també boletes i les rebossarem en sucre llustre. Què negres ens quedaran les mans!







Panellets de codony:
Farem una "butifarra" i la farcirem de codony. Llavors haurem de fer-ne trossets petits i tirar-hi una mica de sucre llustre a sobre de cada un dels trossets.




Quan els tinguem fets, els posarem damunt d'una safata de pa d'àngel, d'aquesta manera un cop cuïts si queden una mica enganxats al pa no passa res, també ens el menjarem!. 

Els posarem al forn (gratinador) a 250 graus durant uns 7 minutets (controlarem però que no se'ns rosteixin massa!)


Resultat d'imatges de panellets

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada