divendres, 14 de juny del 2013

QUÈ FER... FESTA DE LA CIÈNCIA


Explora, 

Descobreix,

Inspira’t, 

Emociona’t!


Al Parc de la Ciutadella a la festa de la ciència i la tecnologia . Descobrir i experimentar, de la mà dels seus protagonistes, la recerca i la innovació d’excel·lència que es fa a Catalunya. 

Participa del seu procés de creació i comparteix les emocions dels seus descobriments. Totes les activitats de la festa són gratuïtes


Dissabte 15 de juny de 11 a 24 h 

Diumenge 16 de juny, 11-15 h 



thumb-exploreicono-terra
Per Terra, Mar i Cel. 


Una selva tropical sota un desert de gel. Saps que l’Antàrtida és el major santuari de biodiversitat del planeta? El seu fons marí està habitat per una àmplia varietat d‘espècies, fins ara desconegudes! Viu un nou ecosistema fascinant d’ importants colònies d’espècies animals i vegetals d’origen incert i de gran bellesa i riquesa ecològica. Comparteix l’emoció de la descoberta amb científics que anualment organitzen expedicions a l’Antàrtida. No t’ho perdis!
thumb-cyborgsicono-cyborg
Viatge al Present: 


Tots Som Ciborgs. Com la tecnologia transforma la nostra feina, les nostres vides i el nostre entorn? També augmenten les nostres capacitats físiques i mentals? Poden re definir el concepte que és ser humà? Com humans i màquines podran col·laborar per resoldre grans reptes? Conviure amb majordoms i mainaderes artificials, estudiar amb professors robòtics, o compartir treball i oci amb humanoides… tot plegat, potenciarà el nostre intel·lecte i els nostres hàbits socials o els atrofiarà?
thumb-healthicono-salut
Salut, Alimentació i Esport. 


Viure les condicions d’un esportista d’elit. Vols testar la teva força, la motricitat, la velocitat i la resistència muscular? Vols experimentar algunes de les eines que els esportistes d’elit utilitzen en el seu entrenament? Vine a la Ciutadella i descobreix i experimenta de la mà d’alguns dels millors investigadors i preparadors del CAR i del INEFC. T’interessa l’esport inclusiu? L’Institut Guttmann n’ha preparat diversos tallers!
thumb-smarticono-smart
Ciutats Intel·ligents. 


Com funcionaran les ciutats, les fàbriques i les cases d’un futur que ja ha començat? T’imagines una ciutat neta, autosuficient, sostenible i sense soroll? És possible pal·liar la congestió del trànsit, reduir el consum d’energia, la contaminació de l’aire, i augmentar la qualitat de vida a les ciutats? És possible que un contenidor d’escombraries comuniqui informació? Podem fer que l’enllumenat del carrer s’encengui només quan passi gent? Vols saber-ho tot sobre el cotxe elèctric? Apropa’t al parc i podràs conèixer, veure i experimentar per tu mateix algunes de les tecnologies ja disponibles i algunes en l’horitzó de futur.
thumb-kidsicono-nens
Els Més Petits. 


Vine a jugar a l’espai de la ludoteca del parc! Remena, manipula i interactua amb figures matemàtiques voluminoses! Veuràs com resols tota mena de situacions! Un espai lúdic, interactiu i participatiu per a totes les edats. No t’ho perdis! I entre joc i joc, asseu-te i reposa una estona a l’ombra i segueix les aventures de la Laura i en Joan per salvar el supercomputador Marenostrum o anar rere el rastre dels dinosaures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada