divendres, 26 d’abril de 2013

AMPA DE L’ESCOLA AUSIAS MARCH PER L'EDUCACIÓ PÚBLICA


La FaPaC convoca a totes les famílies a participar massivament en la manifestació de diumenge 28 d'abril

Serà una acció unitària,   ja que aplegarà diferents  sectors   (educació,   sanitat,   funció   pública,   serveis   socials,   etc)   sota   el   lema 

Aturem els pressupostos antisocials. Juntes podem”.

Us animem a participar  en  la columna groga de  l’Educació.  Hem de  fer  que es visualitzi la nostra unitat i defensa de l’educació pública i el nostre rebuig tant a les retallades com a la LOMCE.

Serà una gran manifestació on confluiran plataformes unitàries sindicals i entitats de l’àmbit de l’educació, i també de la sanitat i la funció pública, així com moviments socials amb un objectiu comú: unir les nostres protestes i reivindicacions en una mateixa acció.

El  bloc d’educació  sortirà  a  les  11.30 hores des de Passeig de Gràcia amb carrer Aragó  i  des d'aquí  tots confluirem a  les 12.30 hores a  la Ronda   Sant   Pere   amb   Passeig   de  Gràcia  per   baixar   conjuntament  fins   al   Parc   de   la Ciutadella, a la seu del Parlament de Catalunya.

És necessari que les famílies també hi siguem presents en aquesta “marea groga educativa”.  La nostra veu s’ha d’escoltar ara més que mai.  No podem fer un pas enrere en la nostra  defensa de  l’educació pública de qualitat  que tots  i  totes volem per  als nostres fills.

. L’educació pública amb igualtat d’oportunitats per a tothom és un dels pilars fonamentals en una societat  democràtica  i  cal  defensar-ho col·lectivament   i  amb  fermesa. 

. És el moment de continuar rebutjant, encara amb més força, les retallades pressupostàries en l’Educació pels seus efectes negatius, especialment cap als sectors més desprotegits de la societat.

. No podem permetre cap tissorada més de professorat, de recursos, beques, tancament  d’aules i centres, etc. El futur dels nostres fills i filles no pot quedar hipotecat per unes polítiques  que menystenen l’educació i que estan desmantellant el nostre sistema educatiu. Hem de dir-ho alt i clar. Hem de respondre amb unitat i força.

.També és el moment de rebutjar la normativa que vol desplegar la LOMCE perquè suposa un pas enrere, és una llei retrògada i sense consens, i no millora el funcionament de l’escola pública catalana sinó que va en contra del seu esperit.

.També reclamarem que rebutgi  aprovar  uns pressuposts que suposin més retallades en Educació.

El   recorregut   de   la  manifestació   finalitzarà   davant   la   seu   del   Parlament   de  Catalunya   on reclamarem que, fent ús dels instruments democràtics que disposa, s’oposi a la LOMCE i actuï per   evitar   la   seva   implantació   a   Catalunya.  

NO US QUEDEU A CASA.
VENIU A LA MANIFESTACIÓ DEL 28 D'ABRIL.
OMPLIM ELS CARRERS DE BARCELONA.
FEM QUE LA MAREA CIUTADANA DE L'EDUCACIÓ SIGUI MÉS GRAN QUE MAI
US HI ESPEREM A TOTES I TOTS!!
 

Principals punts per estar en contra de la LOMCE:

• La   LOMCE   posa   en   qüestió   la   universalitat   del   dret   a   l’educació  rebaixant   la responsabilitat dels poders públics perquè aquest dret sigui  garantit.

No defensa  l’educació en els valors comuns d’una societat  democràtica  marcant una diferenciació escolar  de  l’alumnat  que cursa religió  i el  que cursa una assignatura  alternativa.

Promou la segregació escolar de l’alumnat per nivell adquisitiu, amb la promoció del mercat educatiu i de polítiques de competitivitat entre escoles. Promovent la segregació per sexe, per religió, per rendiment escolar... i també, mitjançat una normativa d’admissió d’alumnes que dóna potestat a les direccions dels centres per seleccionar l’alumnat. Ja tenim prou segregació escolar com per incentivar-la amb eines legislatives.

Minimitza la participació de la comunitat educativa malgrat que és imprescindible per elaborar   un   projecte   educatiu   concret   a  cada   centre   o   grup   de   centres.   Ignora   les directives europees,  usurpa competències al  govern de Catalunya,  anul·la  la capacitat  d’intervenció dels municipis.  La corresponsabilitat  és un factor d’èxit  en  l’educació.  Cal tota una tribu per educar un infant. • L’aplicació  de  la LOMCE  suposaria  una   fractura   social   i   la  pèrdua   cultural  en permetre escoles amb llengües vehiculars diferents, o en reduir el pes de la llengua i la cultura catalanes en el sistema educatiu.

La LOMCE no avança ni en la formació docent, ni en la promoció de la investigació, ni   la  transferència de coneixement  ni   la  innovació.  Al  contrari,   la LOMCE s’ufana de basar-se   en   el   “sentido   común”   del  ministre  Wert.  És   inacceptable   la   selecció   i   la classificació de les matèries del currículum,  els plantejaments organitzatius i de gestió,  l’errònia concepció d’autonomia de centres... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada