dimecres, 23 de novembre del 2011

Què Fer... Anem a la Fira de Vallgorguina

TALLERS D'OFICIS I ESPECTACLES A LA FIRA DEL BOSC I DE LA TERRA

El xerrac de troncs és una tècnica que s’emprava, no fa tants anys, per tallar els arbres manualment.
Vallgorguina celebra el darrer cap de setmana del mes de novembre la Festa Major de Sant Andreu i un dels actes principals és la Fira del Bosc i de la Terra.
Significa un esdeveniment per la vida del poble ja que de molt, és el moment de l’any on es reuneix més nombre de visitants vinguts d’arreu per a gaudir de la festa, les activitats i la gran varietat de productes artesans d’una qualitat immillorable.
El bosc i la terra, que li donen nom, reben l’homenatge d’un poble que té les seves arrels en aquests dos elements.
El bosc, el gran protagonista de Vallgorguina, vila embolcallada per l’entorn forestal que li havia donat vida amb unes activitats estretament lligades al món silvícola: bosquerols, llenyataires, carboners, peladors de suro, i tot un seguit d’activitats i oficis que també hi estaven relacionades, com els tapers, els que feien rodells, els feixinaires, els carreters, etc.
La terra, amb les feines tradicionals de conreus pel bestiar i per a les persones. Es collien blat, patates, mongetes pel consum i la venda, així com també es comercialitzaven les castanyes i els bolets. Quasi a cada casa hi havia vaques, el porc per la matança, l’aviram i els conills pel consum d’ous i carn, o bé també per a vendre al mercat setmanal de Sant Celoni, que es celebrava, com ara, els dimecres i era el “dia de festa” dels pagesos de Vallgorguina. Amb tot, un temps que ja queda enrere i tan sols, en el record d’alguns pocs.
Per als més menuts, però, us recomanem altres activitats com els tallers d’oficis que inclouen aprendre a fer anar el torn de ceràmica, descobrir l'artesania del cuir, aprendre la tècnica de l’estampació de paper d’aigües, aprendre a fer pa o vidre.
També hi haurà espectacles, una actuació del Trobador de Rovellons, una petita cercavila de gegants, passejades en ruc i molt més.
Un programa molt complert que es fa al voltant d’una fira d’artesania i gastronomia tradicional catalana.

Us agradarà, si us agrada...: Les fires medievals, l’artesania tradicional, els esports rurals...

Tipus d’activitat: Natura • Descobriment

On: Camp Municipal de Futbol • Vallgorguina
Quan: 26 i 17 de novembre • De 10:00 a 20:00 hores
Edat: Totes les edats
Preu: Activitats gratuïtes
Contacte: Fira de Vallgorguina. info@firavallgorguina.com
Més informació: Fira del Bosc i de la Terra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada