divendres, 18 de febrer del 2011

Què Fer...JOCS EN FAMÍLIA, TAST D’AIGUA I VISITES GUIADES A MANRESA

FESTA DE LA LLUM

La Festa de la Llum (21 de febrer) commemora l'arribada d'un raig d'una llum misteriosa que, procedent de Montserrat, va arribar fins l'església del Carme, fet ocorregut durant el segle XIV.

Aquest succés es va interpretar com un senyal diví, el qual va fer que el Bisbe de Vic, que s'oposava violentament al pas, per terres del Bisbat, de la Sèquia que havia de portar l'aigua fins a Manresa, canviés de parer i concedís aquest permís.

Aquesta Sèquia va permetre el desenvolupament de Manresa durant els segles posteriors i ha estat l'obra civil més cabdal de la història de la comarca.

Aquesta fira se celebra tant dissabte com diumenge en el magnífic marc monumental i històric del barri vell de la capital del Bages.

Tot ens sorprendrà. Comerciants, artesans, músics, gegants, joglars, bruixes, danses, jocs, ... que ens faran reviure un món d'ara fa 800 anys.

Els gremis d'artesans que poblaven la ciutat ens mostraran en viu els seus oficis: picapedrer, vidrier, espardenyer, escloper, tapisser, ceramista, joier, cisteller, ...
Però no és només una fira, es tot un acte festiu, en el que trobareu demostració d’oficis, jocs infantils i per grans, balls, exposicions de falcons, espectacles d’època, un campament medieval, joglars … i un llarg etc d’activitats repartides pel centre de la ciutat que de ben segur no deixaran indiferent a ningú.


També gaudireu de diversos espectacles teatrals relacionats amb el Miracle de la Misteriosa Llum: Entrada del Rei Pere III a la ciutat de Manresa, entrada del Bisbe de Vic, l'Auto Sacramental i el Miracle virtual de la Llum

Us agradarà si us agrada...: Les festes populars, les tradicions, conèixer nous indrets...

Tipus d’activitat: Festa tradicional
On: Diversos espais de Manresa
Quan: 19 i 20 de febrer
Edat: Activitats per a totes les edats
Preu: Activitats gratuïtes
Més informació: Festes de la Llum

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada